Wednesday, December 27, 2006

Pozdrav iz Pirana

Ne, jaz sicer nisem šel v Piran, sem pa našel na eBayu tole fenomenalno dražbo:

2 different
Jesus Christ
POSTCARDS
from Pirano, Slovenia

published by
Zupnijski urad Piran

size approx. 4 1/8" x 5 3/4"
in excellent condition

[klik za sliko]

OMG (dobesedno): na obeh je Jezus, pribit na križu in temu primerno zmrcvarjen in razmesarjen. Potencial takšne razglednice je ogromen:

  • Če ste na primer nadebudni mafijec, pa še nimate dovolj denarja, da bi sovražnikom puščali konjske glave v postelji, bosta tidve razglednici za prvo silo kar primeren nadomestek.

  • Če greste na morje v Piran in pri pisanju razglednic pobrkljate naslove, se lahko zgodi, da bodo vaši kolegi dobili tole kartico Križanega, medtem ko bo kartica, ki je bila prvotno namenjena njim in je seveda temu primerno polna nagih žensk na plaži, romala k vaši tercijalski stari teti. Z nekaj sreče jo bo pobral infarkt, še preden vas bo utegnila zbrisati iz oporoke.

  • Pozorni bralec bo opazil, da križ na sliki sploh nima oblike križa, pač pa enormne kurje tace. Tako se nam obeta popolnoma nova in izvirna teorija zarote: za Jezusovo smrt niso krivi niti Židje niti Rimljani, pač pa brez ozira na narodnostno pripadnost vsi levantinski kurjerejci, ki jih je skrbelo, da jih bodo on in njegovi apostoli s svojo promocijo ribištva spravili na beraško palico.

In vse to za pičlih $2.99.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home